slut

nu är jag inte längre naturnovisch, utan fullfjädrad naturvetare! vår novischperiod tog slut igår i och med den stora Novischfesten som hölls på lunds nation. Klädsel kavaj stod det på infon, och det betydde att alla hade sina finaste kostymer på sig vilket var roligt, för hittills har vi ju inte haft några sittningar med klädkod. Det var bordsplacering också, vilket vi var lite oroliga över innan eftersom vi inte ville hamna bredvid en massa tråkiga människor. Men efter lite "omplaceringar" hade vi fått bra platser. Och som det ska vara på sittningar så hölls det massa tal och sjöngs en massa sånger. Det var även prisutdelning till den bästa novischgruppen, och självklart var det vi kemister som vann! :)

Kvällen fortsatte med massa dans och även en del skvaller, eftersom våra kära faddrar efter sittningen inte längre behövde ta sitt ansvar och vara PK. Att det var slut på novischperioden betydde också att det här med novischfriden inte längre gäller.. =) Efter lite fyllemat på Hamburgerstället vid mårtenstorget gick vi den låånga vägen till "fladden" och jag somnade hos V. Idag har vi träffats allihopa och haft en skvallerdag på Max.

Det känns jättekonstigt att jag "bara" varit här en månad, för det känns som mycket längre samtidigt som det känns som om jag nyss kom hit. Novischperioden har gått sjukt snabbt, och jag har haft sjukt roligt så det känns lite sorgligt att den är över. Men det betyder ju inte att vi ska sluta umgås bara för det!

Nu blev det här väldigt långt.. och då har jag inte ens beklagat mig över tentan vi har på tisdag! Men det kanske är bättre att jag tar det då, när jag vet hur det gått. Och justja, på onsdag flyttar vi in i vår lägenhet!

22

det har gått ännu en vecka här i Lund, och Novischfesten (och första tentan!) närmar sig med stormsteg. att tiden går fort när man har roligt stämmer verkligen, på gott och ont, och vår period som novischer här i lund börjar alltså ta slut. men nu blir det alltså en veckosammanfattning.
måndag: en lab som ingen förstod.
tisdag: besök på blodgivarcentralen här i Lund för att ta prover så att jag kan bli blodgivare!
onsdag: Bööörnbaall på S:t Hans backar vilket var askul! Sen fortsatte jag och J till Hallands för att gå på deras novischsittning. Dock var vi rätt slut så det blev ingen sen kväll. Förresten, jag har ju glömt att berätta att vi har fått lägenheten! :D så den 1 oktober är det inflyttning!
torsdag: kommer inte ihåg att vi gjorde något speciellt. eller jo, det var invigning av Kemicentrum vilket betydde gratis tårta, jordnötter och salta pinnar. Vi såg också på en kemishow.
fredag: en till lab, som gick rätt så snabbt för en gångs skull. det jobbiga är bara att vi måste skriva fullständig labrapport på den, vilket kommer ta väldigt lång tid. Efter labben gav vi oss ut på stan för att leta kläder till temafesten på Månen. Det var actionhjältetema och väl där såg vi många coola utklädnader. Jag själv blev till slut en ent (eller en tjeckisk hora) och hade väldigt kul. Fast att typ svepa i sig en petflaska rosévin är inte att rekommendera, om man inte vill ha en riktig fjortisfylla vill säga.
lördag: segdag. jag och V åkte till B och kollade på bilder från gårdagen, och några minnesluckor blev ifyllda. Det var meningen att jag och J skulle plugga men vi "råkade" bli kvar hos B istället, tills J kom på att vi skulle ha filmkväll hos V. Tyvärr hann jag inte se klart hela filmen utan var tvungen att åka om jag ville komma hem till min egna säng, och det ville jag. Men jag hade lika gärna kunnat åka typ en timme senare, för eftersom skitbussen var sen fick vi vänta 40 minuter i dalby. Och det är ju inte första gången det händer heller!
Söndag: idag har jag pluggat hela dagen, fast inte så effektivt som jag skulle behöva. nu väntar jag på mat och har lite ångest över tentan. det skulle ju inte vara så kul att få underkänt på första tentan man skriver liksom.

som vi brukar säga på labet...

berätta om helgen skulle jag göra ja. 
i fredags mötte jag upp B, J och S på centralen. vi satte oss på bussen och hamnade till slut i malmö där "Malmö by Manja"-touren drog igång! Vi åkte bort till Turning Torso och hittade där något som gjorde oss väldigt glada; en lekplats! En lekplats med asroliga (och lite läskiga) rutschkanor och gungor och vi blev genast fem år gamla igen. Sen såg vi Turning Torso och fick en härlig promenad genom en stor del av malmö när vi gick till Pildammsparken för att möta upp T, M och V för att sen åka hem till M, där även resten joinade. vi åt god mat, skrattade mycket, spelade tv-spel och somnade sen i en hög i Ms olika soffor och sängar.

nästa dag var det dags för ASO, Absurda StudierådsOlympiaden. VI kemister var såklart mest taggade (och snyggast) av alla, och det med rätta! För vi gjorde väldigt bra ifrån oss och ägde de andra i nästan alla grenar, haha. På kvällen spelade vi lite mer tv-spel hos T innan vi drog till Smålands nation för att se Detektivbyrån. De var jättebra, men de hade gärna fått spela några låtar till. Och jag blev väldigt taggad på att lära mig spela dragspel, men efter att ha hört att ett dragspel kostar väldig mycket mer än vad jag har råd med så har jag insett att det nog inte kommer gå.

på söndagen såg jag och V på Regattan, LTHs sjöslag i sjön Sjön. Och jag orkar inte förklara vad regattan eller sjön Sjön är just nu, men det var i alla fall kul. Den här veckan innehåller inte lika mycket fest som de två föregående (tror jag) vilket är ganska skönt, vi är ju trots allt här för att plugga också.. vilket jag inte gjort så mycket sen jag kom. OCh nu är min rast slut och det är dags att återvända till entropins värld!

fredag

till den "hemliga" F: Jag avslöjade inte dig, det var det du som gjorde! Du hade kunnat säga att "nej, F står för fysik" eller vad som helst, sådeså! Och jag försöker skriva så ofta jag kan! Det händer så mycket saker hela tiden att jag inte hinner, och man kan ju inte ha datorn med sig överallt ju.. men jag lovar att jag ska försöka bättra mig!

idag är första "lediga" skoldagen sen vi kom hit. eller, det beror på vad man menar med ledig. vi har egentligen övningar idag mellan 10-12, men eftersom jag kände att jag redan kan alla övningar (=jag har räknat en uppgift) och eftersom jag kände att jag behövde sova (det gjorde jag faktiskt), så stannade jag hemma. men om typ en timma bär det iväg, först till lund för att köpa massa godis och sen till resans egentliga mål; Malmö! I mitt första malmö-besök ingår en guidad tur och sen en rolig spelkväll (Wario Ware!) med massa god mat. Det är lite synd att jag är förkyld nu, för imorgon är det ASO, Absurda StudierådsOlympiaden, och där vill man ju kunna ge allt! Det blir spännande att se vad det är för konstiga lekar de kokat ihop.

Den här veckan har vi varit på trubadurkväll på Månen (LUNAs kårhus) och även firat S på Rydbergs, fysikernas eget ställe. Där drack jag min första whisky och sjöng födelsedagssången på skånska. Och sen höll jag på att glömma att berätta att jag och J var och kollade på en lägenhet i onsdags! J är en tjej i min klass från Halmstad som inte heller har någonstans att bo just nu, och eftersom min fasters bästa kompis dotters expojkvän hyr ut sin tvåa tyckte vi det skulle vara kul om vi kunde bo där! Stället är asfint och stort (och ligger granne med systemet) och det skulle verkligen vara asbra om vi kunde få det! Håll alla era tummar för oss!

Nu blir det dusch och sen bär det av mot Malmö!

en vecka

har gått sen jag kom hit, men det känns som minst 3 för att det har hänt så mycket roliga saker och jag hoppas det kommer fortsätta så, fast det tvivlar jag inte på. sen jag skrev sist har vi haft vår första sittning; Ärtor och Punsch, vilket var väldigt väldigt roligt fast alla blev rätt så väldigt fulla haha. på fredagen, dagen efter, var vi alltså inte så pigga och den föreläsningen är nog den mest onödiga jag varit på.

igår var det stadsorientering och sen en massa lekar efter, och vem vann om inte Kemisterna? Vi är helt enkelt bäst. Efter det bjöd faddrarna på god mat och en väldigt kul förfest där det spelades Wario Ware, kanske världens mest roliga tv-spel. Själva festen ägde rum på Smålands nation, som hade 90-talstema. De spelade en massa asbra nostalgimusik som man inte hört på länge, men det var så varmt så att man höll på att dö. ikväll ska jag ägna mig åt pluggande.. har pluggat alldeles för lite sen vi började. känns som att man inte bara kan glida runt lika mycket som på gymnasiet. och jag börjar nu.. ska försöka skriva lite oftare, men det är svårt att hinna med allt :P

...

ojoj, det har hänt mycket de här två dagarna! Igår var det upprop och  tråkig säkerhetsföreläsning och sen biff på Kalmars nation med faddrarna och sen biljard efter och jag insåg att jag inte är så dålig som jag trodde (fast jag är fortfarande jättedålig). Idag hade vi vår första riktiga föreläsning och det var mest repetition så det var skönt. eftersom det var några år sen jag läste kemi a så behövs det, kommer inte ihåg så mycket. när skolan var slut skulle jag ta mig hem vilket slutade med att jag fick vänta en halvtimme i Dalby. måste lära mig när bussarna går. på kvällen var det grillfest på Månen och där hängde vi kemister (och en biolog) i ett väldigt väldigt litet rum och sen blev det spontandisco utomhus i regnet och under en presenning. när jag skulle ta mig hem ikväll kom inte bussjävlen utan jag fick stå och vänta en till halvtimme i Dalby innan den kom. så jag var hemma ungefär en timme senare än vad jag skulle ha varit. imorrn tänkte jag först vila men det var tydligen fest på Fysicum eller Östgöta nation så vi får se. nu ska jag sova!
(stycken och vettiga meningar är överskattat)