30 december.

sitter här och lyssnar på bekes underbara voxpop-lista med gamla godingar som "blue" med eiffel 65, "teenage dirtbag" och spice girls. Spotify är verkligen underbart!

idag var jag inne i stan med sally, matilda, hanna och matte. vi letade efter nyårskläder åt mig och på köpet fick sally, lundabon, se huvudstaden. som oftast när jag shoppar med andra så hittade jag inget, utan det var när jag åkte till ett förvånansvärt tomt kista på hemvägen som jag lyckades köpa något. nu är i alla fall (nästan) allting fixat inför morgondagen. Jag hoppas att det blir kul, för jag riktigt sugen på att festa med er eftersom vi typ inte gjort det förut! inte alla tillsammans i alla fall. mindre kul blir det nog den första dagen på det nya året; den kvällen ska nämligen spenderas inventerandes på ica maxi. inte för att jag klagar så mycket egentligen, jag får ju pengar, men jag tror inte jag kommer vara alltför pigg.

och jag håller på att samla ihop alla roliga bilder från året som gått, men det är svårt och tar lite tid. det har ju hänt så mycket roligt under året, så det är svårt att välja ut de bästa bilderna. sen är det ju mycket jag inte har bild på tyvärr, men det är ju typ omöjligt att ha kameran med sig överallt så då blir det ju så.

nu: Backstreet boys - as long as you love me  (fortfarande asbra!) 

hehe.

sittningen ja, den har jag glömt att berätta om. den var i alla fall askul, men jag tycker synd om de som inte var lika "i gasen" som vi var.. det började med förfest hos oss, som vanligt. men det som var lite annorlunda var att det var sista förfesten där. sjukt sorgligt ju, vi har haft många roliga kvällar i den lägenheten. efter själva middagen vände det och jag hade typ värsta. fyllan. evurr. meen jag har ju bara mig själv att skylla, och sen så mådde jag ju prima dagen efter så helt dåligt var det inte, även om jag skäms lite. men jag bjuder på den, typ.

nu: starship - we built this city (kommer aldrig kunna lyssna på den låten utan att tänka på sing star :) )

m

jag funderar på att göra en sån där "årets musik"-lista som alla gör, men först måste jag bara komma på lite kategorier och sånt. och bestämma mig för vad jag faktiskt tyckt var bäst i år. det är det som kommer bli det svåraste, för jag har upptäckt väldigt mycket ny bra musik i år.

men nu är jag hemma i rotebro i alla fall, och om två dagar är det julafton. jag har verkligen ingen julkänsla alls, men det kanske blir bättre när vi klär granen idag. saknar lund-människorna också. efter bara två dagar liksom! men vi har ju träffats i princip varje dag i fyra månader så det kanske inte är så konstigt. men å andra sidan har jag ju fått träffa folk här hemma vilket alltid är kul :)

och som vanligt vid den här årstiden börjar jag tänka för mycket (eller, det gör jag ju alltid, men ännu mer nu). det bästa botemedlet mot det är att sysselsätta sig, och det har jag gjort. i lördags åkte jag in till stan och var där i princip hela dagen. älskar att gå runt i stockholm, men det var lite för mycket folk för min smak där då. igår åkte jag till kista och fortsatte julhandlandet. på kvällen blev det spontanfika inne i stan med julia, mariam och sara och idag har jag... skrivit labrapport borde det stå här, men om jag ska vara ärlig så har jag mest lyssnat på musik och spelat mahjong och hängt på fejjan, som vanligt. och vill verkligen verkligen att pappa ska fixa routern (han litar inte på att jag fixar det själv) så jag slipper slåss med gabriel om att få sitta här vid vår gamla sega dator..

dagens låt: allt med the shins!

woho

idag var jag i skolan 12½ timme, det var kul. men jag är väldigt trött.

helgen var också kul. i fredags var det tv hos björn, och i lördags åkte jag till göteborg för att träffa tks-människorna. vi hade "sommerkveld" i bekes källare med solstolar, buskar och sommarprofiler. mycket trevligt. med väldigt liten marginal (typ två minuter) hann jag med tåget tillbaka till lund, och efter att ha varit hemma och dumpat mina saker åkte jag till Kulturen för att träffa de andra, vi skulle nämligen träffa Anders&Måns! De var där på en utställning om julkalendern och det var vi och en massa småbarn som fick autografer :)

Förra veckan gick sjukt snabbt, vet dock inte varför eftersom vi inte gjorde nåt särskilt, inte vad jag kommer ihåg i alla fall. eller jo, jag och sofia var och kollade efter julklappar men vi hittade inte så mycket just då.

på lördag blir det däremot kul! Då är det sittning och aktiviteter med luna.

take me where the streetlights glow

så, nu är det väl dags för mitt en-gång-i-veckan-inlägg. tentan gick.. okej, som vanligt (tror och hoppas jag). att jag aldrig lär mig att jag måste börja plugga mer än en vecka i förväg! den nya kursen vi började på idag, Organisk kemi, verkar i alla fall rolig och intressant och, hör och häpna, jag har till och med läst tre kapitel i boken idag!


och payday var kul, men en rejäl förkylning blev konsekvensen av det roliga. men tack vare naturmediciner, apelsiner och positivt tänkande är jag (typ) frisk nu. var ute i fredags också med lite annat sällskap än vanligt, men det blev inte direkt tråkigare av det, tvärtom! Blekingska ska jag definitivt gå till igen!

snön har smält och ersatts av regn, som vanligt. En nackdel med skåne är att det regnar typ konstant. och det är inte så kul när man inte har nån bra och varm regnjacka och man måste cykla igenom hela lund för att komma hem eller till skolan.

och en massa olika planer smids för helgen men jag vet inte om någon av dem kommer bli av, fast jag är väldigt sugen på att vara sådär spontan som jag inte brukar vara. det kan bli jättetråkigt men det kan också bli väldigt väldigt kul. hmm, får fundera på hur jag ska göra.

nu ska jag göra mat i vårt kök utan glödlampa.