lund!

och nu är jag i lund! eller, typ. eftersom det är typ 1000000 studenter som slåss om 1000 lägenheter (inte riktigt, men ni fattar) så har jag inte fått ett korridorsrum som jag vill utan just nu sitter jag i ett litet rum i Torna Hällestad, där min kompis bor. snälla som dom är så får jag bo här ett tag tills jag hittar ett annat ställe.

men först om gårdagen. jag tog tåget ner till mellby, mötte upp farmor, och var sen på kräftskiva på kvällen med (nästan) alla tjejer. det var askul, som det alltid är när vi är tillsammans, och det ska bli kul att träffa dom lite oftare nu när jag ska bo i lund!

idag var det introduktionsgrej med universitetet och jag orkar inte berätta allt, men vi lekte lite lekar och lärde känna varandra. gruppen verkar rolig, så det ska bli kul att lära känna alla där lite bättre!

men nu borde jag sova, upprop 12.15 imorgon!

och

jag har inte börjat packa än. såklart. varför skulle jag ta god tid på mig när jag kan stressa liksom? istället blev det en snabbvisit till Sollentuna centrum och skofyndande (75 kr!) och sen leka med datorn hela dagen.

har fått veta lite mer om imorgon också, ungefär vart jag ska befinna mig och när jag ska vara där. men det verkar som att det blir kul i alla fall! och på lördag blir det kräftskiva i mellby med andra underbara. har ju knappt träffat nån av dom den här sommaren så det blir kul att ta igen lite tid och skvallra massa.

nu: death cab for cutie - transatlanticism

idag

shoppingturen med mamma resulterade i två nya koftor och lite annat som kan behövas för hösten, men jag har sett väldigt mycket annat som jag vill ha, väldigt mycket annat som jag aldrig kommer att ha råd med nu när jag blir fattig student. och idag var det dags för en shoppingtur med pappa, som ledde till att jag nu är stolt ägare till en alldeles egen laptop!

innan vi köpte den var jag på sollentunavallen för att säga hejdå till alla underbara friidrottsmänniskor, vet ju inte när jag kommer hem nästa gång. och när jag väl är hemma vet jag inte i hur bra form jag kommer vara. för visst, jag kommer träna i Lund, men som jag känner nu blir det nog inte friidrott. det kändes askonstigt att tänka att jag inte kommer att vara på vallen och träna med gruppen, det har ju varit en del av min vardag i många många år. och just därför blev det nog inget riktigt "hejdå och tack för allt, vi ses kanske nån gång när jag kommer hem" utan mer "hejdå, ses nästa vecka". fast vissa av dom kommer jag träffa igen innan jag åker, J & M håller ju på att koka ihop nån grej vi ska göra på fredag.. blir spännande att se vad det blir, för när dom är i farten vet man aldrig vad som kan hända!

och jag börjar bli liite nervös känner jag, men när jag tänker på allt jag måste göra innan jag åker (typ PACKA! hur fan packar man när man ska flytta?) känns det bara jättejobbigt och därför sitter jag bara här vid datorn eller vid tvn eller åker någonstans, allt för att inte tänka på att jag på lördag morgon 10 minuter över tio sätter mig på tåget som kommer ta mig till staden där jag ska tillbringa de närmsta 3 åren av mitt liv. inte för att jag inte är taggad och glad över att jag ska åka, för det är jag verkligen, men det känns bara så... stort.


.

Jag vet inte vilken gång i ordningen det är som jag säger det här, men jag ska börja blogga igen! Varje gång jag bestämt mig för att göra det har jag skrivit ungefär två inlägg för att sedan tröttna, men nu när jag snart börjar ett nytt liv i en ny stad borde jag väl ändå ha saker att skriva om? Och på det här sättet kan ju ni där hemma som läser bloggen (vilket just nu betyder ingen) hålla koll på mig och vad jag gör. För att det ska bli en riktig nystart på bloggen tog jag bort alla gamla inlägg; ett nytt liv betyder en ny blogg, ungefär. Jag ska även försöka mig på att designa om bloggen sen, men då lär jag behöva hjälp av någon (hannes?).

Just nu har jag precis ätit frukost och väntar på att mamma ska prata klart med vem det nu var som ringde så att vi kan åka till Stinsen och köpa saker som jag kan behöva. Egentligen tycker jag bäst om att shoppa själv, men eftersom mamma antagligen kommer att betala om jag vill köpa något får hon gärna följa med och skona min plånbok.

Och nu blev hon klar, så jag ska gå och borsta tänderna.