winter quarter v2&3

fönstret blev fixat rätt snabbt, och vi har nu ett "safety glass", ett sånt som går sönder i små bitar istället för i stora vassa skärvor. (men dock bara enkelglas fortfarande..)

vet inte riktigt om jag gjorde något särskilt under veckan, men på torsdagen blev det spontanutgång till stan. Hade inte alls planerat att följa med egentligen, men när de andra skulle åka mot Bill's Bus blev jag sugen och bestämde mig för att hänga på. Det blev ett besök på en för oss ny nattklubb, lite mera karaoke och till slut Tonic. På fredagen kollade jag, Malin, Sverker och Magnus på "the Rocky Horror Picture Show". En bra, men rätt utflippad film :) Efter filmen pratade vi i några timmar innan det var dags att cykla hem i ösregnet. Lördagkvällen åt vi middag på Sandbar nere i stan. Planen var att vi skulle stanna där hela kvällen, men vi orkade inte riktigt det och åkte hem vid elva-tiden. Nästa dag var det dags för en liten utflykt! Vi åkte bil till ett ställe där Monarch Butterflies övervintrar. Sjukt coolt, det var verkligen fjärilar överallt! De hängde som stora klasar i träden. Efter fjärilarna åkte vi upp i bergen för att gå på vinprovning på en vingård. Vinerna var goda, men jag måste nästan säga att vår picknick efteråt var godare!

Den här veckan har jag pluggat en del eftersom jag skrev min första midterm i fredags. Den var lätt, bara massa multiple choice-frågor. Min midterm hindrade mig inte från att åka down town i torsdags dock! Vi började kvällen med att spela biljard på en irländsk pub innan vi gick vidare till ett nytt ställe och dansade lite. Kvällen avslutades på Tonic innan Bill's Bus tog oss hem. I fredags lagade några av oss pizza tillsammans och satt sen och pratade hela kvällen, väldigt väldigt trevligt! Igår låg jag på stranden ett tag, men det var så blåsigt så vi gav upp och gick till Starbucks och fikade istället. Sen på kvällen var vi på Stand up comedy som en studentorganisation ordnade. Förvånansvärt roligt! De lokala akterna var kanske inte jättemycket att hurra för, men huvudakten fick oss att skratta rätt mycket! Idag har jag solat lite vid El Dorado-poolen, skejtat lite och mest tagit det lugnt. Imorgon börjar plugget inför nästa midterm!

winter quarter

Tiden innan skolan började spenderade jag till största delen solandes på en balkong på DP Ocean side eller vid El Dorado-pollen, det har verkligen varit sjukt fint väder! Det var skönt att få vara helt själv i lägenheten några dagar innan mina roomies också kom tillbaka för att börja skolan. Jag passade också på att klippa mig i IV och stoltserar nu med en fin och rätt kort frisyr :)

I måndags började Winter quarter. Det känns så konstigt att säga winter quarter, för vädret är ju verkligen inte vinter-likt. Tvärtom så har det hittills varit finare väder än det var i oktober och november! Jag är mycket nöjd om det håller i sig. Det skiljer dock typ 20 grader mellan natt och dag, så man måste verkligen planera om man ska vara ute länge så man inte finner sig utomhus med alldeles för lite kläder på sig och drar på sig en förkylning (nejnej, det skulle jag aaaldrig göra..). Jag läser tre "riktiga" kurser den här terminen och två sportkurser på 0.5 credits var. De "riktiga" kurserna är Neurobiology, Bacterial Pathogenesis och Environmental Studies. Sportkurserna är Aerobics och Womens Weight training. Sjukt nice med schemalagd sport, och faktiskt rätt skönt att jag valde morgonkurser (även om jag inte riktigt berömde mig själv när jag gick upp mycket tidigare än jag är vad vid i tisdags..). Exakt 12 poäng lyckades jag skrapa ihop, vilket är det antal poäng man behöver för att vara fulltidsstudent.

I torsdags blev det årets första utgång down town, och det blev som vanligt Tonic som stod för dansen. Fast först var jag, malin och sverk iväg på ett litet äventyr på en karaoke-bar med en fotoautomat. Det är de spontana sakerna som oftast blir bäst! Fredagkvällen spenderades på IV theatre med de andra där vi såg "50/50" (mycket bra film!). Igår var vi på vinprovning nere i stan. VI hann dock bara med ett ställe på grund av lite organisationsmissar, men det stället var nice och vinet var gott. Det finns rätt många ställen nere i santa barbara där man kan prova vin, så det blir föremål för en annan utflykt! Efter en god thaimiddag gick vi till ett par olika barer och tog sen bussen hem. Planen var DP (såklart), men jag var rätt trött när jag kom hem för att hämta en jacka så jag gick och la mig istället..

.. och vaknade vid halv två av att en "något" överförfriskad kille bestämde sig för att krossa vårt vardagsrumsfönster. Vårt temporära skydd mot omvärlden består av en träskiva (som nog är säkrare än glasskivan..), och kommer inte bytas ut mot glas förrän tidigast tisdag eftersom det är nationell helgdag i USA imorgon. Det betyder också att det inte är någon skola imorgon heller, så ikväll ska jag följa med mina roomies på födelsedagsfest tänkte jag!

Glömde ju förresten det bästa; VI HAR BILJETTER TILL COACHELLA! :D Kommer bli så himla bra!

snart ska vi sväva in i ljusare nätter

Tillbaka i IV, tillbaka i Kalifornien. Man behöver knappt någon underhållning när man flyger över Kalifornien; utsikten är det enda man behöver. Sjukt fint med bergen och havet och naturen.

Naturen i Washington är inte mycket sämre den. Fina skogar (älskade träd), vackra sjöar och storslagna berg. Det mötte mig när jag följde med min morbror med familj till en stuga i Twilight-land (jepp, den ligger rätt nära staden där Twilight-böckerna utspelar sig). Den trolska regnskogen sätter igång fantasin och det var inte jättesvårt att föreställa sig att diverse sagofigurer skulle uppenbara sig. Det nya året firades in genom längdskidåkning i nationalparken Olympic National Park som ligger i närheten. Äntligen fick jag se snö! Har saknat vintervädret, så det var härligt att känna på lite kyla. Jag klagade dock inte när jag landade i Santa Barbara klockan 18 och nästan kunde ha t-shirt på mig..

Julen och mellandagarna spenderade jag med släktingarna på mammas sida utanför Seattle. Lugnt, skönt och mysigt är ord som beskriver dagarna. Ett perfekt sätt att vila upp sig och tagga om inför en ny quarter!

Planerna för de kommande dagarna är att prova shoppinglyckan i SB, utforska second hand-affärerna i Goleta, springa på stranden och helt enkelt göra det som faller mig in!

Jonathan Johansson - Stockholm