20090125

Alltså. Wolfmother. Jag har precis börjat lyssna, och jag är helt fast. Tack Klara för att fick mig att kolla in dom!

Söndag=segdag. Har inte gjort nånting vettigt idag, förutom att kolla på How I Met Your Mother, och s05e01 av Lost. Seriööst, den serien! Jag blir så irriterad på alla plot-twists och alla frågor, men jag MÅSTE kolla tills det är slut för jag vill verkligen veta hur det slutar, hur de ska lyckas få ihop alla lösa trådar de lagt ut och hur de ska kunna besvara alla frågor vi tittare har.

Helgen har varit bra. Inflyttningsfest hos Sofia igår. Spotify hjälpte oss minnas alla härliga gamla låtar vi lyssnade på när vi var små och vi hade högläsning ur en Plupp-bok och djupa samtal om våra föräldrar. Idag var det sagt att vi skulle spela spel hos Jenny (vi måste ju bibehålla traditionen!) men de har inte hört av sig än så jag vet inte hur det blir med det.

nu: Wolfmother - Colossal.

20090121

Idag var det första labben i cellbiologikursen, och jämfört med kemilabbarna är det här rena lekstugan. Inte för att lekstuga inte är kul, men vi blev bara lite förvånade över att allt inte är som på KC. Lunchen tillbringade vi spanandes efter lite berömda personligheter och vi fick se Knäckebrödet, "en till mig", Min2 och PTH! Den sista gick dock bara förbi snabbt så vi hann inte se om ryktena stämmer.

Operan igårkväll var bra, och vi kände oss väldigt kulturella i den fina lokalen. Det var väldigt stämningsfullt och fint, men jag tror att musikal eller operett är mer min grej. Så för att utveckla vår kulturella anda ännu mer (och för att få se Ola Salo) ska vi nu försöka få tag på biljetter till Jesus Christ Superstar.

nu: Molotov Jive - Hold me tight (like a gun) (lyssnade på dom för typ tre år sen men hade heelt glömt bort dom tills jag såg i sydsvenskan att de släppt en ny skiva. den måste man ju kolla in!)

20090119

jag hajade till lite när jag skulle skriva dagens datum. 19 januari? vart försvann den här månaden liksom? fast jag vet ju egentligen svaret och det är Organisk kemi. tentan var i fredags och den gick inte så bra som jag ville att den skulle gå, men jag blev godkänd och det är ju det som är viktigast. Den nya kursen, cellbiologi, verkar rätt rolig och skön, i alla fall om man jämför med kemin så det är bra. Efter tentan var det tentafest och födelsedagsfest hos björn. Den som firades var jenny, och det blev en rolig kväll :) På lördagen fick jag vara med om de så omtalade spelkvällarna i det så omtalade hallin-huset, och jag blev väldigt sugen på att bli en riktig spelnörd. synd bara att wow kostar pengar. helgen avslutades med att spela brädspel, Talisman, med Benny (förlåt, men det namnet är så smidigt att använda:P). Jag vann inte den här gången heller, men det gick i alla fall bättre än förra gången. En mycket bra helg allt som allt.

Imorrn blir det en tur in till malmö och ett besök på operan! Ska bli mycket spännande att se hur det är att gå på "riktig" opera, jag har ju bara varit på operett innan (inte för att jag vet hur stor skillnaden är men ändå).

nu: kent - på nära håll (har inte lyssnat på dom på jättelänge kom jag på!)


2009.

nyårsfirandet var askul! :) vi åt jättegod mat hemma hos hanna innan vi åkte till hannas killes kompis hus där vi förfestade lite och till sist åkte vi till en lokalfest i tyresö där vi ägde dansgolvet. bilder finns på bilddagboken, tillsammans med en massa bilder som sammanfattar året.

inventeringen var rätt seg, men ändå okej. fast jag lyckas alltid bli den som stannar kvar och hjälper till mycket längre än vad jag behöver..

och justja, årets bästa skivor var det ja:
Bloc Party - Intimacy
Coldplay - Viva la Vida or Death and all of his friends
Death Cab for cutie - Narrow Stairs
Detektivbyrån - Wermland
Hello Saferide - More modern short stories from hello saferide
Håkan Hellström - För sent för edelweiss
Kate Nash - Made of Bricks
Lykke Li - Youth Novels
Markus Krunegård - Markusevangeliet
Moto Boy - Moto Boy
Parken - Länge leve parken
Tiger Lou - A partial print
Vapnet - Döda fallet
Yeasayer - All hours cymbals