dead week

Mitt liv just nu består nästan bara av plugg. Förra veckan var det "dead week", dvs veckan innan finals week. Man har sina vanliga lektioner hela veckan, men samtidigt vill man börja plugga till sina finals. Många lärare brukar också klämma in läxor den sista veckan eftersom de tänker att "det är näst sista veckan, då är det ingen annan lärare som ger läxor". Det blir lite jobbigt när alla tänker så bara.. Jag har dock sluppit undan läxor och "bara" pluggat till mina slutprov.

Igår var det St. Patrick's Day och vi tog ledigt på kvällen för att gå och dricka grön öl på Dublin's, en "irländsk" pub här i IV. Just nu ser jag mest fram emot torsdag då mitt Spring Break börjar.


en månad senare

eeh, vart försvann februari egentligen?! Det var sjukt länge sen jag bloggade här, jag vet, men det blir jobbigare och jobbigare att sätta sig ner och skriva något för varje vecka som jag inte skriver eftersom jag ju får mer och mer att berätta om. Men nu så! Nu har jag äntligen fått ändan ur vagnen, så här kommer ett blogginlägg som riskerar att bli långt.

Som sagt så förstår jag inte riktigt att det redan är mars, jag tyckte det var nyss som den här quartern började! Så, vad har jag gjort sen sist?

I början av februari spelades Superbowl, finalen i Amerikansk fotboll. Jag och några andra bänkade oss hemma hos Hannas roomies som hade laddat upp som man bör inför ett sådant här amerikanskt event; med asmycket mat. Det bjöds på buffalo wings, chips, dip, grönsaker, kakor och annat småplock, och jag kan lugnt säga att jag gick mätt hem därifrån. Jag lärde mig också (typ) hur amerikansk fotboll går till! Dock inte förrän sista quartern, så jag kunde inte leka expert överdrivet länge. Jag får vårda mina kunskaper tills nästa säsong börjar och titta hemifrån Sverige istället.

Tredje helgen i februari drog vi nästan alla svenskar till San Diego. Vi hade långhelg pga President's Day som är en helgdag här i USA, så vi passade på att åka iväg då. Det blev en lyckad helg! Första kvällen festade vi i Pacific Beach som ligger lite utanför San Diego. Vi dansade hela kvällen på den lokala klubben och drog sen på efterfest hos en svensk kille med jacuzzi. Så himla härligt!





Nästa dag gick gick vi runt och upptäckte San Diego lite, för att sen ta bilen ut till Coronado. Det är en halvö utanför staden fylld med fina hus och en riktigt turistig strand. Vi slog oss ner på det stora hotellet, tillsammans med alla pensionärer, och tog en alldeles för dyr öl i solskenet. Sedan gick bilturen vidare mot La Jolla, ett område strax utanför San Diego. Det är ett rikt och fint område, men vi fick inte riktigt se det från dess bästa sida eftersom det var rätt molnigt och kallt när vi kom dit. Så vi knäppte bara av ett par kort från en utkikspunkt innan vi åkte tillbaka till SD. På kvällen utforskade vi stadens pubutbud efter en middag på ett ställe som serverade öl i half-yard glasses, dvs dryga halvmetern höga glas. Sista dagen åkte vi till en stor park som inte riktigt var som en park utan mest en massa småmuséer och anlagda trädgårdar och till det "alternativa" området Hillcrest. På kvällen blev det bio (Carnage) och middag på Hard Rock Café.



Så, det var San Diego det! Resten av februari har innehållit lite poolhäng, rätt mycket plugg, lite misslyckad semmelbakning och lite festande. En rätt bra blandning helt enkelt!

I torsdags var jag, Hanna och Malin på vår sista basketmatch för säsongen. Våra kära Gauchos vann, så vi var nöjda. Jag har aldrig riktigt kollat på basket innan, men jag måste säga att det är riktigt kul faktiskt! På kvällen var det förfest hos Mange för de som skulle downtown. Jag var inte en av dem då jag inte hade något pass med mig, så när de andra cyklade till Bill's Bus åkte jag hem till mig istället, men var rätt nöjd med det. I lördags var det fint väder, så vi spenderade dagen på Maarjas balkong med pannkakor, färska bär och glass. Det blev även ett dopp i havet och en solnedgång som sågs från taket innan vi begav oss till Mange som hade fest. En mycket bra dag helt enkelt!



Det var den kondenserade versionen av vad jag haft för mig på sistone! Jag ska försöka uppdatera lite oftare i fortsättningen!



(tl;dr: Jag har det alldeles för bra.)