en vecka i mitten av november

Jag börjar där jag slutade förra gången. Bion vi såg hette "Attack the block" och är en actionkomedi (?) som handlar om några aliens som kommer till en stad i England. Den var underhållande, även om det faktiskt hade behövts undertexter på vissa ställen eftersom skådespelarna pratade med en brittisk dialekt som inte var helt lätt att förstå ibland (och att ljudsystemet i IV theatre inte är det bästa gjorde inte saken bättre heller).

På min lediga dag, tisdagen, surfade jag för andra gången! Den här gången var det jag och Malin som fick en privatlektion av en av Excursion Club-killarna eftersom vi var de enda som skrivit upp oss på den lektionen. Vågorna var mer i nybörjarstorlek den här gången, när de kom. För tyvärr blåste det väl inte tillräckligt hela tiden, så vi spenderade en hel del tid med att sitta på våra brädor och vänta. Det var dock skönt det med, för då hann man umgås lite. På dagen hann jag med att åka till UCen och inhandla en mysig UCSB-tjocktröja (man måste ju visa vilken skola man går på. om det nu skulle vara så att någon på campus glömmer bort vart de är någonstans..).

Kvällen innebar en ny aktivitet för mig, nämligen basketmatch! Hade aldrig varit på en sådan, vad jag kan komma ihåg i alla fall, så det var kul! Jag, Hanna och Magnus kom typ en minut innan de började men lyckades ändå få bra platser. Detta eftersom basketmatcherna inte är lika populära som fotbollsmatcherna (fotbollslaget spelar i en högre liga), men basketmatchen bjöd ändå på traditionella cheerleaders, en liten hejaklack, ett fartfyllt spel och en vinst (89-56!) så vi var nöjda.

i onsdags tog jag bussen ner till downtown SB för att träffa Cissi, en vän från friidrotten. Hon går på Santa Barbara City College, och vi hade äntligen fått ändan ur vagnen och lyckats planera in en dag då båda faktiskt kunde ses. Det blev en trevlig lunch i en del av SB som jag aldrig varit i förut, alltid kul! På onsdagskvällen hade Teddi, som var utbytesstudent i Lund förra året, ordnat så att de som ska till Lund i Januari kunde komma hem till henne och ställa frågor till oss om Sverige i allmänhet och Lund i synnerhet. Jag hade uppskattat detta mycket om jag var blivande utbytesstudent, men tyvärr var det bara tre stycken som kom. Vi hängde inte läpp för detta utan högg istället in i den svenska godisbufféen Teddi dukat upp; Marianne, pepparkakor, laktrits och kladdkaka. De tre som kom var dessutom väldigt trevliga, och jag tror de kommer klara sig galant i Lund.

I fredags provåkte jag och Malin min nya longboard. Det gick... kanske inte jättebra, men det var ju trots allt första gången. När vi varit ute ett tag såg vi plötsligt en kille iklädd spets-kjol, orangea strumpbyxor och ansiktsmålning komma cyklandes förbi på vad som såg ut att vara en två våningar hög cykel. Han ropade åt oss att komma till deras tävling på DP, och nyfikna som vi var följde vi efter honom och hamnade bland massa människor i roliga utklädnader och med crazy cyklar. Vi fick berättat för oss att den här tävlingen gick ut på att åka tre varv runt kvarteret på sin cruiser-cykel. Mellan varje varv ska man klunka i sig en öl så snabbt som man kan, och helst ska man vara utklädd också. "Det här kan vi inte missa!" tänkte vi och gick hem till mig, dumpade brädan, hämtade lite öl och gick tillbaka. Eftersom vi inte ville döda våra fina nya cyklar bestämde vi oss för att inte delta i racet. Det var över snabbt men roligt att se, och vi funderar starkt på att ta med oss den här traditionen hem till Lund (och kanske ställer vi upp i nästa quarters tävling..). Kvällen slutade med Freebirds-middag och youtube-tittande med Hanna, Sverker, Magnus och Carl.

Lördagen innebar en Thanksgiving-middag! Min EAP Buddy Lauren bjöd med mig till en middag som hon och hennes kompisar ordnade. Hon och jag tillagade en halv kalkon ungefär och gjorde lite potatisgratäng. Sjukt gott blev det! Efter middagen mötte vi upp Malin och åkte till samma hus som gårdagen. De skulle nämligen ha konsert på sin balkong! Det var bra drag, och vi dansade på för fullt. Som förra gången de hade konsert kom tyvärr polisen (fast klockan inte var 12..) och stängde ner. Tråkigt.. men vi cyklade iväg till en annan fest, hos en av de amerikaner som ska till Lund i januari. Hon är jättegullig och håller på och lär sig svenska för fullt. En lyckad kväll helt enkelt.

Söndagen var regnig och kall, så vi spenderade dagen i soffan med tre filmer. Fast först tog vi bilen till Trader Joe's för att köpa oss lite paj. Väldigt mysigt helt enkelt :)

Davidson Library, 4th floor

Det är där jag spenderat större delen av förra veckan, och även helgen. Så om ni undrar varför jag inte uppdaterar bloggen så ofta är det för att ungefär alla blogginlägg hade sett ut så här "hej idag har jag suttit i biblioteket jättelänge och lärt mig en massa drugs". Inte jättekul alltså. Men som tur är så har jag inte suttit där själv, utan jag har kunnat prokrastinera med andra som också har mycket att lära sig på kort tid.

I tisdags tog jag dock lite ledigt och följde med Shelley och Andrew på Farmer's Market inne i SB. Lokala bönder kommer dit, ställer upp ett stånd och säljer sina grönsaker (och även kött fisk ägg ost) till ett relativt bra pris. Man får alltså ekologisk mat som är närproducerad för ett pris som inte är så mycket dyrare än i mataffären. Bra grejer. Ska försöka ta mig dit fler gånger!

I torsdags var det dags för tjejmiddag på en italiensk restaurang med mycket god mat. Efter middagen mötte vi upp grabbarna på Tonic och dansade loss innan Bill's Bus tog oss hem. En väldigt kul utekväll!

Resten av helgen hängde jag mest med Davidson, kollade lite film och planerade Thanksgiving-helgen. Det kommer bli en grym helg!

Idag skrev jag två midterms, men de pratar vi inte mer om nu förrän jag vet resultatet. Ikväll blir det bio!

Bio, shopping och bears in space

Den här veckan har jag spenderat en del tid i skolan. Två stycken midterms närmar sig (igen), den här gången på samma dag, så jag kände att jag borde förbereda mig lite.. I tisdags kväll gick jag dock på bio på IV theatre med min roomie och några svenskar. Den här gången blev det The Help, som var väldigt bra! Det här med gratis bio är sjukt nice, så det ska jag försöka hinna med så ofta jag kan.

I onsdags kväll umgicks jag lite med mina roomies och några av deras kompisar. Vi cyklade sen bort till "the guys house" som de kallar det (9 killar som bor i ett hus.. det märks kan jag säga) och såg sista Harry Potter-filmen (den såg jag för övrigt förra måndagen på IV theatre).

Torsdagen bjöd på labb som vanligt, och tråkigt nog gick typ allting fel (fast det var inte vårat fel), men vi var inte hemma förrän rätt sent, så jag gjorde inget på kvällen tror jag.

Excursion Club hade fest i fredags, med temat "Bears in Space" för alla sina typ tusen medlemmar. Som väntat blev det lite för mycket folk, så grannarna klagade och ringde polisen som kom och stängde ner vid halv tolv ungefär. Ingen av oss svenskar kände oss direkt partysugna så vi blev inte så besvikna utan tyckte nog det var rätt skönt att gå och lägga sig i rimlig tid. Innan på dagen hann jag, Malin och Carro med en tur till downtown SB. Vi fyndade (okej, de var inte på rea eller så, men vi köpte faktiskt något vi behövde!) jackor allihopa, och även en del andra grejer.

Igår skypeade jag en del på morgonen, och sen åkte jag och köpte en longboard! Hittade en rätt billig på Craigslist, så jag slog till. Sjukt nöjd, nu gäller det bara att lära sig åka ordentligt.. Spenderade några timmar på eftermiddagen i biblioteket innan jag på kvällen åt middag på en mexikansk restaurang här i IV med de andra svenskarna.

Idag tog jag en joggingtur på morgonen, och sen har det varit biblioteket för hela slanten!

Halloween mm

Oj, jag har visst inte uppdaterat på ett tag! Jag lyckades faktiskt hitta något att ha på mig på Halloween. Jag, Hanna och Anders tog bussen till en thrift store (second hand-affär). Där hade de dukat fram alla halloween-kläder de hade (och säkert dubblat priset på dem också..), och det fanns en del roliga grejer att leka med. Dock kände jag inte för att lägga så mycket pengar på något, så jag köpte bara en scarf att ha till min konstnär/fransman- (eller fransk konstnär om man så vill) utklädnad och ett lite fransigt bälte att ha som hårband för att bli förvandlad till "hippie".

Firandet började redan på torsdagen, men jag var inte riktigt på humör för det då. William med vänner kom hit på fredagen från Santa Cruz, och vi begav oss till Magnus och Fredrik som hade förfest (såklart!). Men inte innan Williams kompis lyckades bli stoppad av polisen och få en bot på några hundra dollar. Välkommen till IV liksom. Men väl där var det kul att se vad alla hade hittat på för utklädnader. (En av Williams kompisar var för övrigt väldigt nöjd med att ha hamnat på en fest med tjejer som, i hans tycke, uppfyllde stereotypen om en svensk tjej..) William med bihang försvann iväg en stund medan vi andra gick till Maarjas hus, för att slutligen hamna i det där huset vi alltid hamnar i, som alltid har bra fester. Så även ikväll. Jag lyckades dock förlägga min fina palett som jag gjort helt själv..

Lördagen var sjukt varm och solig, så William fick se IV och campuset i sitt esse när jag visade honom runt. Vi hann även med en tur till stranden, där han och hans kompisar fick prova på att surfa, för Excursion Club var nämligen där och hade Halloween-surfing. Jag hann dock inte, eftersom jag skulle till Teddis fest. Teddi var utbytesstudent i Lund förra året. Hon och hennes roomie hade ordnat en liten fest mitt på dagen, med massor av godis och kakor. Sjukt gott! På kvällen var det först lite förfest hemma hos mig; william och hans gäng från santa cruz gjorde sig i ordning här hos mig. Jag och william mötte upp några andra svenskar på Woodstock's för en pizza innan vi återigen gick till Maarja och sen till "det där huset". Ännu en rolig kväll!

Det var sjukt mycket folk här under Halloween-helgen. Det kom fest-sugna människor från ungefär hela Kalifornien, gatorna var fulla med folk som var utklädda till mer eller mindre originella saker. Roligt med festival-stämning, men jag är glad att det inte är så här varje helg..