Bon Iver och LA

Det här kommer nog bli ett långt inlägg. I tisdags kom två av killarna och hämtade upp oss i vår hyrbil. Eftersom alla 7 skulle få plats så var den ju tvungen att vara stor, men jag trodde inte den skulle vara såå stor! Men det är klart, i USA är allt större. Vi kände oss som riktiga amerikaner i vår Chevrolet. Vi körde mot LA och stötte inte på så mycket köer, men ändå lite. Vi stannade till i Santa Monica för att äta lunch, gå ut på piren och shoppa. Sen hoppade vi in i bilen igen och åkte till Venixe Beach. Det är ett väldigt speciellt ställe, med specialla människor, och det märktes på ställena med medicinsk marijuana. De liknade mer affärer eller nattklubbar, med inkastare och reapriser och "doktorer" som stod utanför och gjorde reklam.


Santa Monica Pier


Shoppinggata i Santa Monica





Efter Venice åkte vi till vårt hostel som låg på Hollywood boulevard, ganska centralt alltså. Det var billigt och bra, och vi fick plats allihopa i ett 8-bäddsrum. Tycker dock lite synd om den stackaren som hade bokat sista sängen.. Efter att vi fräschat upp oss lite åkte vi till Universal Studios, där konserten skulle hållas. Vi gick runt på området lite och åt mat på en väldigt god restaurang innan vi tog oss till konsertarenan. På biljetten stod det "Bon Iver + Special guests" och vi undrade väldigt mycket vilka de här special guests kunde vara. Vi hoppades på ett bra förband, men när bandet sen kom ut på scen så visade det sig att det inte var något förband, utan "special guests" måste syftat på de som spelade med Bon Iver! Konserten var sjukt bra, förutom några tjejer som pratade lite för högt bakom oss. Väldigt nöjda lämnade vi Universal Studios och åkte tillbaks till hostelet. Planen var att gå ut i LA, men eftersom det var tisdag var det inte mycket öppet. Vi hamnade istället på hostelets balkong. En australienare och en tysk kom ut och sällskapade med oss innan managern kom och sa till oss att vi var tvungna att gå och lägga oss.



På onsdagen tog vi bilen till IKEA för att stilla vår hemlängtan haha. Ärligt talat så har jag inte så mycket hemlängtan än, men det är ju för att allt är nytt och spännande nu. Om nån månad eller så kommer jag säkert vilja åka dit för att inhandla allt från sill till ahlgrens bilar. Efter lunch (köttbullar och potatismos!) på IKEA knölade vi in oss i bilen som var aningen mer fullpackad än innan. Vi körde mot en outlet som vi hade hört skulle vara bra. Där hade de de flesta märkesbutiker och även "vanliga" butiker med nedsatta priser på sina kläder. Jag köpte ingenting, men några av de andra tjejerna fyndade saker. Trötta efter en inte så lång natts sömn började vi resan tillbaka mot Santa Barbara. Den kvällen sov jag gott i min säng, och nästa dag var det dags för skola!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback