12 september

Jag och mamma hyrde en bil över dagen och åkte till några ställen runt om SB. Vi åkte lite längs med Highway 1, den som går längs med kusten, och det var väldigt fint med bergen på ena sidan och havet på andra :) Första stoppet var Solvang, en danskättlingsby eller vad man ska säga. Det är fullt med såna liknande hus som på bilderna, samt massa affärer med danska/nordiska souvenirer. För oss nordbor tror jag det inte var fullt lika häftigt som för amerikaner, men husen var söta!



Efter det blev det ett snabbt stopp på en till sån där Mission. Denna hette Santa Ynez (eller om det nu var Inez). Hela Kalifornien är fullt av missions, det är gamla kloster typ från tiden när de där ociviliserade indianerna skulle lära sig om kristendomen och sånt. Det är lite tråkigt att de främsta turistgrejerna som finns att se här handlar om den amerikanska kulturen, medan de som bott i landet så lång tid innan mest nämns när det handlar om hur många som dog och så. Eller okej, fullt så negativt är det kanske inte, men det vore kul att se hur urinvånarna hade det.



Efter det blev det ett stopp i Los Olivos, en stad med gamla viktorianska hus. Den var full av vinprovningsställen och antikaffärer. Just vinodlingar finns det många av här i Cali, och vi svenskar har pratat om att åka på nån sån provsmakningstur.



På kvällen åkte vi till campuset och gick omkring lite. Det är väldigt stort, och vi hade ingen karta så vi gick mest omkring lite på känn. Här är en bild på Storke Tower, som nog kommer fungera bra som riktmärke första veckorna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback